072-301 94 22 janet@kreativachefen.se

Är du en chef som leder på distans? Eller skulle du vilja arbeta på det sättet?

Min erfarenhet som kreativ chef är att det är enkelt! Men svårt. Kanske inte för dig men för dina medarbetare om de inte är ”fostrade” i sådant ledarskap.

Fördelar med distansledarskap:
– Du måste släppa kontrollen och kan inte detaljstyra
– Du måste våga delegera
– Du måste låta ditt team bli delaktiga och få tillåtelse att, under ansvar och tydliga mandat, vara självständiga i sitt
uppdrag.
– Du tvingas ta tag i dina rädslor och lära dig hantera dem.
– Våga lita på att det räcker med mejlkonversation nio ggr av tio.            Dvs, låta telefonen vila. Ditt team kommer att lära
sig/lita på att du svarar så fort du kan.

Listan med fördelar kan göras mycket längre men jag skulle vilja ta upp två saker som verkligen är win-win för dig. och för dina medarbetare:

– Du frigör tid för både dig och dina medarbetare. De frågor som inte kräver ditt beslutande, fixar teamet själva. De slipper jaga dig och de får samtidigt möjlighet att lösa problem själva. Utvecklande för alla!
– Det andra är att du får en mer ansvarstagande medarbetargrupp. Det leder till kreativitet, mod att hitta nya vägar som kan vara både mer effektiva och innovativa (med företagets målsättning och policies i ryggen så klart).

För det är ju inte du som måste stå för all kreativitet! Det är när du släpper dina medarbetare lösa som den riktiga kreativiteten uppstår som ger kostnadsmedvetenhet, effektivitet, sammansvetsning i teamet. Och du blir en populär chef.

Baksidan då? Klart att det finns en sådan. Jobbar du inte med att bygga tillit, vågar delegera, släpper på ditt kontrollbehov och involverar ditt team, ja då blir det genast svårare. Men så är ju inte du, eller hur?

Det som jag alltid haft för ögonen när jag jobbat som chef är tre saker.
1. Jag är utbytbar, inte livegen.
2. Jag ska kunna vara borta på t ex sommarsemester och verksamheten ska löpa på som om jag vore där.
3. Jag har alltid stått bakom mina medarbetare. I med- och motgång. (Det betyder inte att jag varit subjektiv. Teamet behöver ledarens stöd oavsett om det skett ett misstag eller en framgång.

Det krävs hårt jobb men det är så värt det! Du får ett härligt, sammansvetsat team som sprider ryktet om er attraktiva arbetsplats och vilken toppenchef de har.

Köper du det här? Vill du ha lite mer djupgående tips? Ett bollplank? Handledning?
Då är du välkommen att kontakta mig. Vi kan pratas i telefon, på Skype, i chatten på LinkedIn eller varför inte ses på en fika eller lunch?