072-301 94 22 janet@kreativachefen.se

Vi talar ofta om balans mellan arbete och vår fritid. Eller brist på, rättare sagt…
Men hur många av oss jobbar på att skapa den balansen? Inte många, det vet vi både genom forskning och det vi upplever i vardagen.
Vi lever, i alla fall alltför många av oss, med vårt jobb/företag alldeles för många timmar än vad vi borde. Ett systemfel, enligt mig. Jag har funderat på om det här fenomenet är könsoberoende, branschoberoende eller inte.
När jag intervjuat manliga chefer (som är anställda), hör jag sällan att jobbet följer med hem (naturligtvis finns det undantag). För oss kvinnor ser det annorlunda ut. Många chefer är sk A-kvinnor, dvs vi ska högprestera både hemma och på jobbet och gärna med tusen bollar i luften samtidigt. Därför tänker jag fokusera det här blogginlägget på oss kvinnor. Är du man och känner igen dig så är du, självklart, välkommen att läsa :).Vi är alla skyldiga företaget vi är anställda i, att göra vårt bästa de timmar om dagen vi är i tjänst. Företaget har ju köpt vår tid, x antal timmar per dag. Den övriga tiden äger vi själva och ska också bestämma över.
Jodå, visst har jag hört mer än en gång att ”jag VALDE” att jobba över, jobba hemifrån på kvällen/helgen”… I min värld kallas det förnekelse och ursäkter. Ja, vi kanske valde det i början, sedan blev det en vara. Eller ännu värre; det finns redan en gammal kultur på företaget där det finns en förväntansbild att ”alla” jobbar ideellt på kvällar och helger.
Det kallar jag systemfel. Jag kommer ihåg när jag jobbade som anställd chef och hade en chef som ofta sa till mig och kollegor att vi skulle gå hem i tid och stänga av jobbet samtidigt. Själv levde hon inte som hon lärde.
Vad signalerade hon då till oss underordnade chefer? Precis! Det är ok att ta med sig jobbet hem.
Jag vet många chefer som sätter privatlivet åt sidan (inkl. familjen) för att jobba istället. För verksamheten klarar sig inte annars… Sk*tprat! Det beror på hur vi jobbar med våra medarbetare. Gör dem till självständiga, ansvarstagande dito. Delegera, involvera och se dem, för Guds skull som vuxna individer som, i sitt privatliv ansvarar för både barnuppfostran, huslån och vuxna relationer :). 

Mina tips till dig som orkat läsa så här långt:
– Tänk gärna efter innan du ställer in vad du planerat på din FRIA tid till förmån för jobbet. Väg, för och emot, vad du har att vinna gentemot de risker du tar. Visst finns det tillfällen där det är legitimt att ställa in till förmån för jobbet. Det jag vill förmedla här är VANAN/OVANAN. Dvs gör det till ett undantag, de där övertidstimmarna som du dessutom kanske inte ens tar betalt för.
– Ställ aldrig någonsin in en aktivitet med dina barn pga ”krav” från jobbet. Bara om alternativet är att du mister din anställning. Om det inte accepteras kanske det är dags att byta arbetsgivare…
– Om du inte har något fritidsintresse, skaffa dig ett! Vad jag vill säga är att om du inte har en anledning att gå hem från jobbet eller om du tar med dig jobbet hem, skaffa dig en!
– En lite utmanande tankenöt att knäcka: Hur vill du att du ska bli ihågkommen? Vad vill du att efterlevande ska säga om dig den dagen du inte finns mer? Lev då efter det, är mitt råd.

Till dig från mig
Janet