072-301 94 22 janet@kreativachefen.se

Igår fick jag inspiration att skriva om nätverkande. Både i sociala medier och IRL.
Är du en ”samlare” av kontakter som du aldrig kommer att föra dialog med? Eller läser du varje profil innan du ber om/får förfrågan om kontakt? De här frågorna gäller sociala medier.
Jag har olika syften med olika sociala medier. Med åren har jag lärt mig vilka jag ska vända mig till i vilket socialt forum. Vilka annorlunda resultat det har blivit! Här använder jag mig av 80/20-regeln: 80% av mina inlägg handlar om annat än mina produkter/tjänster. 20% är business. Ökar du businessinläggen slutar man läsa. Det känns då desperat och ”pushigt”.

Själv är jag rätt så kräsen när det gäller det senare. Jag får allergiska knottror när jag möter företagare/företagsrepresentanter som ”dyker” på mig och bara pratar om sig själva och sin produkt/tjänst.
Här försöker jag bara ställa frågor till den jag möter för jag är genuint intresserad. Jag har skippat min ”hisspresentation” för i mitt tycke är det bara sälj. Visst berättar jag vad jag gör men då med fokus på att jag hjälper andra. Inte vad jag jobbar med eller vad jag säljer.

Så, vad tycker du? Hur nätverk du?

Allt gott till dig
Janet