072-301 94 22 janet@kreativachefen.se

Jag spinner vidare på ämnet spel på arbetsplatsen/för företagaren.
Ett myntat uttryck, som du säkert är bekant med, är att hålla sig inom boxen eller att tänka utanför boxen. Känns det igen? Tänkte väl det. Nu tillhör jag dem som inte har en aning om hur den där lådan ser ut. Trevligt men inte utan risker för att ”ställa till det” i organisationer jag varit anställd i. Både som chef och medarbetare. Mitt spontana tips här är att om du är som jag, var noga med vilken prislapp du satt på dig själv. För du kommer att möta motstånd 😊!
Nog om det. Jag vill göra en liknelse när det gäller att ta risker eller inte, kopplat till resultat/utveckling. Inom sporten, vi kan ta tennis som ett exempel, når du framgång genom att våga ta risker. För tänk om du alltid spelade ”säkert” genom att vara försiktig i dina slag för att vara säker på att alltid hamna med bollen innanför linjen. Vad som då händer är att din motspelare förmodlingen kammar hem segern, lätt som en plätt, under förutsättning att hen vågar ta risker och attackera, springa fram på nät, smascha etc.
Omsätt ditt ledarskap i att spela ”safe”. Dvs du gör det du förväntas göra, rädd för att överskrida dina befogenheter. Du gör inget utan att fråga, är orolig att tänja på budgeten, vara obekväm och ”sticka ut”. Genom att ha förutfattade meningar om vad ledningen accepterar eller inte, begränsar du dig och din spelplan helt i onödan. För jag kan lova dig att alla organisationer både vill ha och behöver risktagare 😊. För vad skulle hända om du spelar bollen på linjen eller t om en gnutta utanför?

Självklart är det helt ok att spela riskfritt för alla kommer inte att våga ta risker. Och bra är väl det för vi behöver ha nej-sägare också i gruppdynamiken. Men eftersom jag vänder mig till dig som vill jobba kreativt så ställer jag frågan: Varför valde du att bli chef eller att starta eget företag? Var det kanske för utmaningen, ökade befogenheter, självbestämmande och ansvarstagande? Kanske…
Är det då skillnaden mellan att ta risker – då tänker jag på genomtänkte risker – och att bara hålla sig till vad du blivit tillsagd att göra? Fundera på det en stund. Vad kan du vinna/förlora?
– Är det skillnad på hur män och kvinnor tänker/agerar? Jag vill påstå det. T om när en kvinna vet att arbetsplatsen är en spelplan så är hon benägen att följa reglerna till punkt och pricka och förväntar sig att alla andra gör detsamma. Om det finns risk att göra någon upprörd i ledningen så avstår hon hellre och backar. Männen är modigare än vi kvinnor. Studier visar att vi kvinnor oftast tänker via känslor tillskillnad från männen som är mer fokuserade på resultat och att prestera synliga sådana.
Ja, jag vet att jag sticker ut hakan här men kom ihåg att jag generaliserar här. Självklart finns det undantag och det är jag så glad för. För hur skulle det annars se ut?
Jag vill också poängtera att när jag talar om att ta risker måste vi komma ihåg varför vi har det uppdrag vi har. Vem är vi till för osv. OCH att alltid, alltid handla utifrån etiska aspekter! Men vår arbetsplats ÄR en spelplan med olika spel i olika organisationer.
Mitt råd är att du använder dig av HELA ditt spelfält som du har till förfogande.

Tips:
– Spela arbetsplatsens spel inom gränserna men alltid i utkanterna.
– Skriv ner två regler som du alltid tolkar snävt (tänk safe) och alltid lyder. Har du sett kollegor tumma på dessa regler? Vad hände i så fall med dem? Om inget hände så vågar du säkert också ta en risk och utvidga gränserna genom att tolka reglerna lite mer frikostigt istället för snävt.
– Om du inte är 100% säker på att en handling/en plan är helt enligt regelboken; testa. Om du inte är säker på den etiska aspekten; fråga!
– Om du får till dig att bollen du skickade iväg gick för långt – ta det inte personligt! Skilj på sak och person (något som många gånger missas av oss kvinnor). Vad du än gör, backa inte tillbaka till ruta ett och börja spela helt riskfritt igen. Se det istället som en möjlighet att lära dig var gränserna går och hur du ska skicka iväg bollen istället.

Lycka till!
Kreativa hälsningar
Janet