072-301 94 22 janet@kreativachefen.se

Hej och välkommen till mitt första blogginlägg!

Jag tänker att en kort presentation av mig är på sin plats men framförallt vill jag berätta vad Kreativt Ledarskap är för mig och hur jag har praktiserat det. För det är därifrån, tillsammans med alla mina utbildningar, som jag vill jobba tillsammans med dig.
Jag är en glad och trygg person med en stor portion humor, som under många år förvärvat stora kunskaper i att leda som chef och som företagare.Har också haft en lång och krokig karriär inom allt från restaurang, industri till sjuksköterska till marknadsföring, teambuilder och ledare. Det betyder att jag utvecklats till en person som har förmågan att möta människor där de är.
Jag vill att du noterar att jag gärna använder mig av ordet ”ledare” och mer sällan ordet ”chef”. Det beror på att jag anser att ”chef” är en titel och ”ledare” är något vi förtjänar! Om du tänker efter en liten stund, förstår du säkert vad jag menar.
Jag gör mitt bästa för att leva som jag lär för att kunna hjälpa mina klienter att nå dit de vill. Där är nyckeln till framgång att möta människor där de är. Det är då de största framgångarna nås i en verksamhet.
Tillsammans med tillit, delaktighet och en gnutta humor.

Så, nog om mig. Nu vill jag berätta vad Kreativt Ledarskap betyder för mig.
Du kanske får en bild framför dina ögon när du hör mitt begrepp. Hoppas det! För jag vill vända upp och ner på den bild som jag tror du ser. Kreativt ledarskap, i min och mångas värld, är att leda med tillit till och för sina medarbetare, låta dom vara delaktiga, vara tydlig, ödmjuk, prestigelös… Att våga bjuda på att alla kan göra ”fel”. Även jag som chef. Fatta snabba beslut och ändra dom långsamt… Vågar du?
Jag gillar inte ordet ”fel” egentligen. Ser det mer som ett lärotillfälle så länge ingen kommit till skada och det har varit med de bästa intentioner. Håller du med mig?

Med de allra bästa och kreativa hälsningar

Janet Nielsen
janet@kreativachefen.se