072-301 94 22 janet@kreativachefen.se

Vi har alla väljare, är vi politiker då?

Vi är inte alla politiker, men vi har alla våra väljare. Hur då? Jo, de som vi finns för i våra uppdrag och som vi servar. Så vare sig vi servar med tjänster eller produkter måste vi känna till vad de behöver och vad de kan förvänta sig. Först då uppfattas vi som en tillgång och blir attraktiva.
Det som många tror är att de vad som är bäst för sina ”väljare” och ställer därför inte de rätta frågorna till dem.

Har du någon gång mött en person, kan vara en kollega eller vem som helst, som fullkomligt sprutar ut råd och tips omkring sig. Utan att vare sig be om lov eller fått frågan om råd. Troligen. Hur kändes det då? Fundera på det en liten stund.
Tack och lov är vi inte alla av den kalibern för de flesta av oss vet bättre än så. Om du tillhör de som ber om lov innan du ger råd, då har du lärt dig en av de viktigaste saker som finns; att LYSSNA.  Lyssna in, be om lov, ge råd och sedan kanske din ”väljare” tar till sig men vill utföra på ett annat sätt. Helt ok för allt är inte ”my way or no way”.

Tips:

  • Intressefokus är bäst om det ligger på att göra rätt sak än att göra saker rätt.
  • Lyssna, lyssna, lyssna in dina ”väljares” behov.
  • Om du stöter på motstånd. Undvik ”rätt- och felfällan! Ta ett steg tillbaka och lyssna noga in. Troligen kommer du att höra saker som du inte hörde första gången.

Kreativa hälsningar

Janet